Circulaire appartementen Spieghelstraat

Publicatiedatum: 12-06-2020

Start bouw 44 sociale huurappartementen

Aan de Spieghelstraat in Alkmaar ontwikkelt Woonwaard een appartementencomplex van vier bouwlagen. De eerste paal werd 11 juni geslagen door wethouder Paul Verbruggen. Bouwgroep Dijkstra Draisma realiseert het gebouw met 44 nieuwbouw huurappartementen en een lift.

Veertig appartementen krijgen drie kamers en worden ongeveer 65 m2. Er komen ook vier éénkamerstudio’s van 30 m2. Op het eigen binnenterrein worden 42 parkeerplaatsen aangelegd.

Circulair bouwen

Woonwaard gaat door met circulair bouwen! Na de jongerenwoningen aan ’t Jan Mostaerthof in samenwerking met Finch Buildings is nu de Spieghelstraat aan de beurt. De producten die tijdens de bouw worden gebruikt, worden hergebruikt in een nieuw product of dienen als grondstof. Het beton dat gebruikt wordt, bestaat voor de helft uit gerecycled materiaal. Daardoor hoeven er veel minder nieuwe grondstoffen gebruikt te worden.

De galerij wordt van hout in plaats van beton. Het isolatiemateriaal voor de gevels bestaat uit cellulose (oude kranten) en het water om het toilet door te spoelen is geen kraanwater, maar opgevangen regenwater. Het regenwater wordt niet via het riool afgevoerd, maar infiltreert in de bodem.

Ook de keukens worden gemaakt van hergebruikt materiaal. Op het dak worden zonnepanelen geplaatst en dit appartementencomplex wordt aangesloten op het warmtenet van HVC.

Het project is een van de laatste projecten die Woonwaard in Oud-Overdie gaat realiseren. Een gebied waar Woonwaard de afgelopen tien jaar al veel herontwikkelingen heeft uitgevoerd.

Het gebouw is ontworpen door Kraaijvanger Architects. De planning is dat de woningen worden opgeleverd in het 3e kwartaal van 2021.

Bekijk het filmpje van de feestelijke start bouw:

 


Meer nieuws: