Bouwen, bouwen, bouwen

Publicatiedatum: 06-10-2021

Er is een groot tekort aan woningen. Er zijn steeds meer woningzoekenden op minder woningen. De noodzaak om meer woningen te bouwen is groot. Wij investeren volop in nieuwbouw van sociale huurwoningen en leveren in 2021 en 2022 zo'n 250 woningen op per jaar.

Wat wordt er gebouwd en wanneer worden deze woningen opgeleverd? We nemen je mee op een rondje langs drie nieuwbouwprojecten in Alkmaar en Heerhugowaard:

1. Koelmalaan Alkmaar 

Misschien heb je het gezien, de sloop van het voormalige Koel310 gebouw aan de Koelmalaan is in volle gang.

Rond de jaarwisseling starten wij hier met de bouw van een van de grootste houten wooncomplexen van Nederland.  Er komen 129 huurappartementen. 

Dit is een uniek complex omdat het gebouwd wordt via modulaire houtbouw én vanwege het aanbod van zowel sociale huur als middenhuur appartementen. Medio 2022 verwachten we de woningen op te leveren. 

Lees meer over de Koelmalaan

2. Gerard Douplantsoen Heerhugowaard 

Aan het Gerard Douplantsoen zijn we bezig met de bouw van zestien driekamer appartementen. Binnenkort bereiken we het hoogste punt van de bouw van de woningen. 

De woningen krijgen een warmtepomp en balansventilatie-systeem met warmteterugwinning. Verder brengen we zonnepanelen aan op het dak van de woningen. 

Lees meer over het Gerard Douplantsoen


3. Sperwerstraat Alkmaar

Aan de Sperwerstraat in Alkmaar leveren we eind oktober 64 nieuwe sociale huurappartementen op. Dit zijn 56 driekamer appartementen en acht studio’s.

Deze woningen worden niet meer verwarmd door aardgas, maar worden aangesloten op het warmtenet van HVC.

Lees meer over de Sperwerstraat


We bouwen meer

Naast deze drie locaties, bouwen we ook op andere locaties. Benieuwd waar? Hier lees je meer over onze nieuwbouwprojecten.  

 


Meer nieuws: