Bewoners tevreden over NOM woning

Publicatiedatum: 07-03-2019

Bewoners geven hun gerenoveerde woning gemiddeld een 7,9. Dat is een stuk hoger dan deze bewoners hun woning voor de renovatie gaven (gemiddeld een 6,1). Vooral over het uiterlijk van de woning en de manier van verwarmen zijn bewoners heel tevreden.

Nul-op-de-meter woningen in Heerhugowaard

De laatste van de vierde fase nul-op-de-meter woningen in Heerhugowaard zijn klaar. In totaal heeft Woonwaard bijna 400 woningen gerenoveerd naar nul-op-de-meter. Dat is het grootste aantal van het land.
Hoe ervaren de bewoners hun nul-op-de-meter woning? Een onafhankelijk onderzoeksbureau vroeg het de bewoners telkens nadat ze een jaar in hun gerenoveerde woning hadden gewoond. De laatste groep bewoners tot nu toe gaf een 7,9 voor hun woning. Dat is een stuk hoger dan deze bewoners hun woning voor de renovatie gaven (gemiddeld een 6,1). Vooral over het uiterlijk van de woning en de manier van verwarmen zijn bewoners heel tevreden.

Inmiddels bouwt en renoveert Woonwaard vele energiezuinige varianten op de nul-op-de-meter woningen. Woonwaard kijkt daarbij wat past bij de woning en de woonomgeving. Het streven is om alle woningen in 2050 CO2 neutraal te hebben. 


Meer nieuws: