Acht woningen Oostwijk weer in verhuur

Publicatiedatum: 25-11-2021

Uit de eerste resultaten van het onderzoek naar de toekomst van woningen in Oostwijk (Koedijk), blijkt dat in ieder geval 8 van de 38 woningen behouden kunnen blijven voor de verhuur. Na benodigde woningverbeteringen zullen wij deze woningen weer zo snel mogelijk regulier verhuren. 

Afgelopen voorjaar besloten wij ons eerdere besluit tot sloop- nieuwbouw van de woningen in Oostwijk te heroverwegen.

Daarop volgend schakelden wij samen met de bewonerscommissie de BouwhulpGroep in om drie scenario’s te onderzoeken voor behoud van de huidige woningen in Oostwijk.

Dat gaat om in totaal 38 woningen, waarvan 8 naoorlogse woningen en 30 vooroorlogse woningen. 

Uit dat onderzoek blijkt nu dat de 8 naoorlogse woningen behouden kunnen blijven. De komende tijd bekijken we wat we gaan doen aan onderhoud of renovatie van de woningen.

In ieder geval willen we alle 8 woningen na de woningverbeteringen weer zo snel mogelijk regulier verhuren. 

Joke van den Berg, bestuurder Woonwaard:

 Wij beseffen dat huurders eerder hun woningen hebben verlaten vanwege de aangekondigde sloop en nieuwbouw. Dit was voor hen een ingrijpend besluit. Nu ziet de toekomst er anders uit. We zoeken alle huurders individueel op om te bespreken wat de verandering van de plannen voor hen betekent. 

We gaan de komende tijd gewoon door met het onderzoek naar de toekomstscenario’s voor de overige 30 (vooroorlogse) woningen. Hier verwachten we begin 2022 meer over te weten. 

 


Meer nieuws: