129 appartementen te huur

Publicatiedatum: 15-11-2022

Het grootste massief houten wooncomplex van Nederland dat Woonwaard op de Koelmalaan in Alkmaar bouwt, is bijna klaar. In december 2022 staan de 129 appartementen, zowel sociale huur als vrije sector, twee weken lang op www.svnk.nl. Naar verwachting kunnen de nieuwe bewoners er februari/maart 2023 in.

Gezamenlijke binnentuin met Kas
Het complex bestaat uit twee gebouwen van vijf verdiepingen. Tussen de gebouwen ligt een binnentuin, die samen met toekomstige bewoners zal worden ingericht als een fijne, groene plek voor alle bewoners. Ook komt er een ‘kas’ met ruimte om elkaar te ontmoeten en activiteiten in te organiseren. Een bijzondere plek op een ideale locatie, vlakbij het centrum en de uitvalswegen van Alkmaar.

Duurzaam en vernieuwde bouwtechniek
Het complex wordt gebouwd in massief hout. Een nieuw en bovenal duurzaam gebouw, dat snel gebouwd kan worden door gebruik te maken van houten kant-en-klare modules op basis van een concept van Finch Buildings.

17.000 vluchten van  Amsterdam naar Rome
Voor elke 3 gebruikte bomen worden er 5 terug geplant. Door te bouwen in hout in plaats van beton wordt in dit project circa 4.800 ton Co2 bespaard. Bovendien slaat hout natuurlijk Co2 op. In dit gebouw is dat ongeveer 1.800 ton Co2. Opgeteld is de besparing, door te bouwen met hout in plaats van beton, 6.600 ton Co2. Dat komt neer op meer dan 17.000 vluchten van Amsterdam naar Rome.

Wonen in hout is gezond
Meerdere recente onderzoeken hebben uitgewezen dat wonen in hout gezond is. Schimmels, huisstofmijt, virussen en bacteriën krijgen minder kans. Bovendien vermindert wonen in hout het risico op allergieën, astma en infecties van de luchtwegen. Wetenschappers zijn eensgezind over de positieve invloed van een houten woning op reuma, artrose, artritis en het mentaal welbevinden.

Warme lichte appartementen
Alle appartementen hebben een houten plafond en wand. De combinatie van hout met gestucte muren zorgt voor een warme en prettige sfeer. Ook heeft elke woning een balkon en een grote raampartij waar het licht mooi naar binnen valt. De woningen zijn zeer goed geïsoleerd, op het dak liggen zonnepanelen en de woningen zijn aangesloten op het warmtenet van HVC. Kortom een duurzaam, betaalbare en gezonde woning.

Sociale huur en vrije sector voor jong en oud
De 129 appartementen zijn onderverdeeld in de volgende drie categorieën:

  • 59 sociale huurappartementen (3 kamers, 67m2)
  • 51 huurappartementen vrije sector (3 kamers, 81m2)
  • 19 sociale huur studio’s (1 kamer, 32m2)

De 51 driekamerappartementen vrije sector zijn bestemd voor mensen die teveel verdienen voor een sociale huurwoning en te weinig voor de duurdere huurwoningen in de vrije sector, de zogenaamde middenhuur. De studio’s sociale huur zijn bestemd voor jongeren.

Met deze mix van verschillende type woningen beantwoordt Woonwaard aan de grote vraag naar betaalbare woningen door verschillende doelgroepen en is daarmee een mooie toevoeging op de Alkmaarse woningmarkt.

Wilt u hier wonen?
In december 2022 staan deze 129 appartementen twee weken lang op SVNK.nl, zowel de sociale huur als vrije sector huurappartementen

Bekijk hieronder de timelapse- video waarin het bouwproces en informatie over dit houtbouwproject worden weergegeven.

 


Meer nieuws: