1.000 woningen op zonnestroom

Publicatiedatum: 19-04-2021

Anderhalf jaar nadat Woonwaard begon met de installatie van zonnepanelen bij eengezinswoningen in Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk staat de teller al op 1.000 eengezinswoningen.

Woonwaard werkt hiervoor samen met zonnepanelenbedrijf Sungevity. De bewoners van de duizendste eengezinswoning werden deze week door Roebyem Anders (oprichter Sungevity) en Paul Duyn (projectleider Woonwaard) in het zonnetje gezet.

Sinds eind vorig jaar plaatst Woonwaard ook zonnepanelen op meergezinswoningen. Hiervoor werkt Woonwaard samen met De Zoncorporatie.

Steeds meer huurders maken de overstap naar duurzame energie. Paul Duyn, projectleider bij Woonwaard, is blij met deze positieve ontwikkeling:

 De meeste van onze bewoners hebben het aanbod om zonnepanelen te nemen met open armen ontvangen. Mensen zijn zich steeds bewuster van hun impact op de aarde en willen er graag iets aan doen. Anderen doen het vooral omdat zij er veel geld mee kunnen besparen - dat is ook helemaal oké natuurlijk.

Woonwaard investeert in de aanschaf van de zonnepanelen, waardoor bewoners slechts een kleine maandelijkse bijdrage hoeven te betalen. Dit is voor de huurders in alle opzichten een mooie stap: zij verlagen hun impact op het klimaat én besparen op hun energierekening.

Daarnaast is het een mijlpaal in de verduurzaming van de huursector, die als doel heeft om CO₂ -neutraal te zijn in 2050.


Meer nieuws: