kangoeroewoningen

Een kangoeroewoning is een unieke combinatie van twee zelfstandige woningen.

Elke kangoeroewoning bestaat uit een buidelwoning op de begane grond en een hoofdwoning op de eerste etage. De woningen zijn volledig zelfstandig, maar zijn met elkaar verbonden door een trap of tussendeur.

Achter de eigen voordeur treft u in beide ruimten een volledig zelfstandige woning aan. Dus compleet met badkamer, keuken, woon- en slaapkamer(s).

Voor beide woningen kan huurtoeslag worden aangevraagd.

Mantelzorger

Mensen die behoefte hebben aan zorg, toezicht of begeleiding kunnen hier zelfstandig wonen, terwijl zij én mantelzorger(s) ieder een eigen woning hebben.

De mantelzorger woont in de hoofdwoning en degene die zorg ontvangt woont in de buidelwoning. De buidelwoning is vaak wat kleiner.

Woonwaard verhuurt in Alkmaar 6 kangoeroewoningen aan de Melis Stokelaan, in het flatgebouw “Zonkant”.

Inschrijven

Het verloop in deze woonvorm is niet heel groot. Wij hanteren geen wachtlijst voor kangoeroewoningen.

Als er een kangoeroewoning vrijkomt, wordt de hoofdwoning samen met de buidelwoning aangeboden op SVNK.nl. U kunt alleen op een kangoeroewoning reageren als u bent ingeschreven als woningzoekende bij SVNK.

Bij de toewijzing wordt goed gekeken of de kangoeroewoning als geheel passend is voor degene die in de hoofdwoning en de buidelwoning wil gaan wonen. 

Kangoeroewoningen zijn zeer geschikt voor mantelzorgers die vlakbij degene willen wonen voor wie ze zorgen. Om die reden worden deze woningen alleen toegewezen aan zorgcliënten en hun mantelzorger.

Plattegrond

deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden