Terug

Inwoning, medehuurderschap en huisbewaring

Inwoning
Het kan zijn dat u een vriend, kennis of familielid tijdelijk bij u wilt laten wonen. Dit heet inwoning en daar heeft u toestemming van Woonwaard voor nodig. U vult hiervoor het aanvraagformulier inwoning in.

Medehuurderschap
Ook als u wilt gaan samenwonen met uw partner meldt u dat via het aanvraagformulier inwoning. Na twee jaar samenwonen/inwoning kunt u voor uw partner medehuurderschap aanvragen via het aanvraagformulier medehuurderschap op Mijn Woonwaard. 
Wilt u voor iemand anders dan uw partner medehuurderschap aanvragen? Dat is niet altijd mogelijk en er zijn (wettelijke) regels voor medehuurderschap.

Huisbewaring
Als u voor langere tijd afwezig zult zijn in uw woning omdat u op wereldreis gaat, gaat proef samenwonen, verzorgt wordt in een verpleeginstelling of tijdelijk werkt/studeert buiten de regio kunt u (alléén met toestemming van Woonwaard) iemand anders in uw woning laten wonen. Dit heet huisbewaring en ook hier zijn strikte voorwaarden voor. Ruim voordat u vertrekt vult u hiervoor het aanvraagformulier huisbewaring in.

Veelgestelde vragen inwoning

Veelgestelde vragen medehuurderschap

Veelgestelde vragen huisbewaring