Thuis in de wijk projecten nieuwbouw projecten De Klamp (Krusemanlaan Nrd)

De Klamp (Krusemanlaan Nrd)

Leestijd: 3 min

De Klamp is een nieuwe buurt in Heerhugowaard waar we 59 sociale huurwoningen bouwen. Begin 2023 zijn we gestart met de bouw. De appartementen zijn vanaf half september 2023 verhuurd.

Gezonde en duurzame woningen

We bouwen hier vier appartementencomplexen. Elk complex bestaat uit houten modules die op elkaar gestapeld zijn tot drie en vier bouwlagen. Kenmerkend aan de woningen zijn dan ook de houten binnenwanden. Het hout zorgt voor een goede balans in luchtvochtigheid en frisse lucht, wat leidt tot comfortabel én gezond binnenklimaat. We bouwen 3 type woningen:

34 tweekamerappartementen
We bouwen 34 driekamerappartementen met een oppervlakte van ongeveer 40m2. Alle appartementen hebben een buitenruimte. De woningen op de begane grond hebben een terras. De woningen op een verdieping een balkon.

13 driekamerappartementen
We bouwen 13 driekamerappartementen met een oppervlakte van ongeveer 74m2. De woningen op de begane grond hebben een terras. De woningen op een verdieping een balkon.

12 vierkamerappartementen
We bouwen 12 vierkamerappartementen met een oppervlakte van ongeveer 74m2. De woningen op de begane grond hebben een terras. De woningen op een verdieping een balkon.

Alle woningen zijn energiezuinig en goed geïsoleerd. Er liggen zonnepanelen op het dak, de woningen zijn gasloos en worden voorzien van een duurzame verwarmingsinstallatie waardoor het energieverbruik laag kan zijn. Koken gaat elektrisch.

Wonen in De Klamp 

Een deel van de woningen is bestemd voor statushouders. We vinden het belangrijk dat zij een goede kans krijgen om te wennen aan hun nieuwe woonomgeving. Daarom zijn er verschillende sociale netwerkpartners betrokken. 

Wonen in de Klamp doe je met elkaar. Dit betekent dat je naar je buren omkijkt. Je bent betrokken en vindt het leuk om “een goede buur” te zijn. Typerend aan de locatie is de gemeenschappelijke tuin waarin veel ruimte is om elkaar te ontmoeten. Hier komt een ontmoetingsruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten met elkaar kunnen doen. De maatschappelijke organisaties zijn soms ook actief in de gemeenschappelijke ruimte. Een community builder vanuit Met Welzijn gaat samen met de nieuwe bewoners aan de slag om een community op te zetten. 

Locatie en bereikbaarheid

Nieuwbouwwijk De Klamp ligt aan de Krusemanlaan-Noord in Heerhugowaard. De ontsluitingsweg van De Klamp is aangesloten op de rotonde van de Oosttangent. In de buurt vind je een  huisartsenpraktijk  en meerdere basisscholen. De dichtstbijzijnde supermarkt is op 10 minuten fietsen. Winkelcentrum Middenwaard ligt op een kwartier fietsen het complex. Parkeren kan op een van de parkeerplaatsen die aangelegd worden in de openbare ruimte. Er is geen eigen parkeerplaats.  

Naast de 59 appartementen van Woonwaard, bouwt Woonstichting Langedijk hier 20 eengezinswoningen. 

Huurprijzen

De appartementen hebben een huur tussen € 544,- en € 693,- per maand. Dit hangt af van de grootte van de woning en is exclusief servicekosten.

De woningen vallen in de categorie sociale verhuur en zijn in de verhuur gegaan via www.svnk.nl

Adressen
De Gording 1 tm 34 + De Klamp 36 tm 60

Algemeen

Wijk
De Noord
Plaats
Heerhugowaard

Kenmerken

Woningtype
Appartement
Aantal woningen
59

Planning

Start werkzaamheden
9-1-2023
Datum van oplevering
zomer 2023
Start van verhuur
september 2023
Status
verhuur

Aannemer

Aannemer
De Groot Vroomshoop
E-mail
infodegrootvroomshoopnl
Website
degrootvroomshoop.nl
Telefoon
0546 666 333

Architect

Architect
Finch Buildings
E-mail
infofinchbuildingscom
Website
www.finchbuildings.com

Eigenaar

Eigenaar
Woonwaard
Website
woonwaard.nl/contact
Telefoon
(072) 527 6 527
Terug naar overzicht