Koelmalaan

 

Woonwaard start in mei met de verduurzaming van 48 appartementen aan de Koelmalaan en de Reinaertlaan in Alkmaar. BAM Wonen voert de woningverbetering uit.

De gevels en daken van de jaren-zestig-flats worden vernieuwd en worden zeer goed geïsoleerd, er komt HR++ glas in de nieuwe kunststof kozijnen en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning zorgt voor schone en gezonde lucht in de woning. Met zonnepanelen op het dak wekken de gebouwen bovendien zelf energie op. De woningen worden aangesloten op het warmtenet van de HVC en zijn daarmee gasloos. Na de renovatie hebben de woningen een zeer zuinig energielabel A++.

Metamorfose 

De gebouwen krijgen een lift, waardoor de woningen toegankelijk worden voor mindervaliden. Na de opknapbeurt komen de bewoners binnen via een nieuwe entree, waarvan zij het interieur zelf uitkozen. Ook kozen ze hun eigen nieuwe voordeur. Er komen nieuwe hekken aan de galerij- en balkonzijde. De galerijvloer wordt verhoogd om de toegang tot de woningen te verbeteren.  

Woonwaard verwacht dat de werkzaamheden in december klaar zijn.  

Waarom deze verduurzaming?

Ons klimaat verandert. Om dat tegen te gaan mag de temperatuur niet verder stijgen dan 2 graden. Dat kunnen we bereiken door CO2 uitstoot te verminderen. Woonwaard levert hieraan een belangrijke bijdrage door haar woningen te verduurzamen.

 

Alle maatregelen op een rij:

 • Zonnepanelen:
  zoveel mogelijk energie wordt duurzaam opgewekt met zonnepanelen op het dak. Per woning zal circa 1200 tot 1500 kwh beschikbaar komen. Dit is nagenoeg voldoende voor de energievraag voor huishoudelijke apparaten en elektrisch koken.  
 • Aansluiting warmtenet:
  Het groene warmtenet van de HVC (biomassa) loopt door de straat, dus daar worden de gebouwen aan gekoppeld. Daarmee wordt de woning verwarmd en wordt voorzien in warm tapwater.
 • Isoleren:
  De buitengevel, het dak en de bovenkant van de bergingen (= vloer benedenverdieping) krijgen een ‘jas’. Daarmee behoren de tocht- en vochtproblemen in de woning tot het verleden. Het comfort in de woning zal enorm toenemen.
 • Elektrisch koken:
  Bewoners gaan over op gasloos koken. Ze krijgen een inductiekookplaat en een pannenset.
 • Mechanische ventilatie met warmteterugwinning

Toegankelijkheid

 • Er komt een lift.
 • Nieuwe entree met scootmobielruimte om te parkeren en op te laden.
 • Nieuw bellentableau met videofoon.
 • Galerijen worden opgehoogd, geen drempels tot aan de woning (in de woning nog wel).
 • Badkamers/keukens/toiletten worden niet projectmatig vervangen, maar als het nodig is dan kan de bewoner dit natuurlijk aanvragen.
 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden