Terug

Huuraanpassing en servicekosten

De huurprijs die u maandelijks aan Woonwaard betaalt voor uw woning is opgebouwd uit de kale huur en servicekosten. Elk jaar mogen woningcorporaties zoals Woonwaard vanaf juli de huurprijs verhogen. U krijgt hier medio april bericht over.

Als uw huur gelijk is aan de streefhuur van uw woning, dan wordt uw huur dit jaar niet verhoogd.

Huurverhoging

Alleen voor huurders die nu minder betalen dan de streefhuur, wordt dit jaar de huur met maximaal het door de rijksoverheid bepaalde percentage verhoogd. De nieuwe huurprijs per juli is uiteraard niet hoger dan de streefhuur.

Wat is streefhuur?

Iedere woning van Woonwaard heeft een streefhuur. Dat is de huurprijs die past bij de kwaliteit en (WOZ)waarde van de woning. De streefhuur kan jaarlijks veranderen doordat de WOZ-waarde van de woning en de maximale huurprijs jaarlijks door de gemeente en rijksoverheid opnieuw worden vastgesteld. 

Betaalbaar 

Om onze woningen betaalbaar te houden is de streefhuur voor onze sociale huurwoningen in 2019 nooit hoger dan 75% van de maximale huurprijs die de woning eigenlijk waard is volgens het puntensysteem (Woningwaarderingsstelsel) van de rijksoverheid.

Veelgestelde vragen huuraanpassing

Veelgestelde vragen servicekosten