Terug

Huur opzeggen

U kunt in 2 eenvoudige stappen uw huur snel en eenvoudig opzeggen via Mijn Woonwaard, iedere dag met minimaal een maand opzegtermijn. Als de einddatum in het weekend of op een feestdag valt, is de eerst volgende werkdag de einddatum van de huurovereenkomst.

Als u de huur heeft opgezegd en de enquête heeft ingevuld, zoekt Woonwaard zo snel mogelijk een nieuwe huurder.  U kunt met de nieuwe huurder afspraken maken over de eventuele overname van spullen of aanpassingen in uw woning. Voor het vastleggen van die afspraken kunt u gebruik maken van het overnameformulier.

Gedeeltelijk huur opzeggen

Soms staat een huurovereenkomst op twee namen, maar wil één van de twee zijn of haar deel van de overeenkomst opzeggen. De ander zet de overeenkomst dan alleen door. Download hiervoor het formulier gedeeltelijke huuropzegging en stuur het naar ons op. Woonwaard accepteert een gedeeltelijke huuropzegging alleen als er geen huurachterstand is.

Voor meer informatie over het opzeggen van de huur kijkt u bij de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Huur opzeggen

U kunt in 2 eenvoudige stappen uw huur opzeggen. Vul daarvoor het opzeggingsformulier en de enquête in op Mijn Woonwaard (bij Mijn Woning).