Asbesttool

In veel woningen die gebouwd zijn voor 1994 is asbest gebruikt. Het type asbest dat is gebruikt, is in de meeste situaties niet gevaarlijk zolang u er niets mee doet.

Om te voorkomen dat u per ongeluk tijdens het klussen met asbestdeeltjes in aanraking komt, is het goed om te weten op welke plaatsen in uw woning, mogelijk bouwkundig asbest zit.

Woont u in een woning van voor 1994? Dan kunt u onze nieuwe asbesttool gebruiken.

Vul hieronder uw postcode en huisnummer in en u krijgt meteen een overzicht van mogelijke asbestlocaties in uw woning.

asbesttool tijdelijk uitgeschakeld

Op dit moment zijn we druk bezig om het asbestbestand te actualiseren, als u vragen heeft over uw woning neem dan contact met ons op via het contactformulier

Wij hebben steekproefsgewijs onderzoek gedaan bij woningen die voor 1994 gebouwd zijn. Dat betekent dat we in uw woning of in een soortgelijke woning hebben getest op de aanwezigheid van asbest. We kunnen daarom alleen een schatting geven van de mogelijke plekken.

Krijgt u via onze asbesttool geen overzicht van mogelijke asbestlocaties, maar staat er wel dat er in uw woning asbest is gebruikt?

Dan hebben we het vermoeden dat in uw woning asbest aanwezig is, maar weten (nog) niet precies op welke plekken. Zolang u niet gaat klussen of verbouwen, is deze asbest geen gevaar voor uw gezondheid. Als u van plan bent te gaan klussen of verbouwen, neem dan contact met ons op.

vinyl en kachels

Het is mogelijk dat een vorige bewoner materiaal heeft gebruikt dat asbest bevat. Dit komt voor in bijvoorbeeld vinyltegels en vinylzeil van voor 1984 en in huishoudelijke apparaten van voor de jaren tachtig die warmte uitstralen, zoals een gevelkachel.

veelgestelde vragen asbest

zoeken